Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteits­management is hét kennisnetwerk voor kwaliteits­professionals. NNK organiseert bijeenkomsten, bevordert kennisdelen en certificeert kwaliteits­professionals. Word lid en doe mee!  
 

 NNK Nieuws 

 
24-11-21

'Perspectieven op kwaliteit.nl' op NNK-website

In 2012 verscheen het boek 'Perspectieven op kwaliteit.nl', met bijdragen van 68 auteurs die een beeld schetsen van de kwaliteitskunde. Het boek is niet meer verkrijgbaar, maar de inhoud is nu wel te lezen via deze website, inclusief de reacties van lezers.

Lees meer  >
 
16-11-21

Ronald Does ontvangt de NNK-onderscheiding 2020

Het NNK-bestuur heeft de NNK-onderscheiding 2020 toegekend aan Prof. dr. Ronald Does als erkenning van zijn bijdrage aan het vakgebied, met name op het gebied van statistiek, lean six sigma en procesverbetering.

Lees meer  >
 
28-10-21

Data examens persoons­certificering 2022

In 2022 kun je weer examen doen om gecertificeerd te worden als Quality Manager of Quality Officer. Ter voorbereiding op het Quality Manager-examen wordt een aantal - gratis - online intervisie-bijeenkomsten georganiseerd.

Lees meer  >
Naar alle nieuwsberichten

Agenda

NNK organiseert diverse activiteiten voor leden. Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom! Meld je dan aan als introducé.

Sectie Zorg: Digitalisering in de zorg: Wat kan er beter?
Online ontmoeting (link wordt 6-12-2021 toegestuurd)

Platform HBO: Wat leren we van de kwaliteitsafspraken?
Online ontmoeting (link wordt 8-12-2021 toegestuurd)

Algemene Ledenvergadering NNK
Online ontmoeting (link wordt 13-12-2021 toegestuurd)

NEN NPR Corrigerende maatregelen
Denk mee het ontwerp van deze praktijkrichtlijn
NEN Vlinderweg 6, 2623 AX Delft

Nieuwjaarsbijeenkomst NNK
Tijden onder voorbehoud, aanmelden tot 10-12
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Toon de volledige agenda

Artikelen

Het vakgebied van kwaliteitsmanagement is volop in beweging. Up-to-date blijven met de ontwikkelingen in het vakgebied doe je bij het NNK. Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen en blogs. Ook jij kunt een artikel publiceren op de website van het NNK. Verslagen van bijeenkomsten vind je bij de Agenda. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Perspectieven op kwaliteit

In 2012 verscheen het boek 'Perspectieven op kwaliteit.nl'. Het boek is een uitgave van NNK. Onder redactie van Teun Hardjono, Arend Oosterhoorn, Kees de Vaal en Joost Vos, schetsten 68 co-auteurs een beeld van de kwaliteitskunde en hoe het vak zich ontwikkelt. Het boek is niet meer verkrijgbaar en de website is inmiddels opgeheven. Om de waardevolle bijdragen en de commentaren te behouden, biedt het NNK de inhoud van het boek via de NNK-website aan. 

Lees meer

Nieuwe QM-disciplines


Cees Beek8 november 2021

Met de intrede van de disruptieve digitale vierde industriële revolutie in een complexe, snel veranderende en onduidelijke (VUCA) omgeving, is het bewustzijn van de mens aan het verschuiven. Men wordt er zich van bewust dat niet alles meer maakbaar, voorspelbaar en beheersbaar is. Er is meer aandacht gekomen voor complexiteit en emergentie. Dit jaar heb ik de zwerm spreeuwen vaak voorbij zien komen.

Lees meer

Het belang van ketendata in traumazorg


Carien Eijkman-Stuart16 september 2021

In Nederland zijn elf ziekenhuizen aangewezen als traumacentrum. Deze regionale traumacentra vormen een belangrijk platform voor de coördinatie van acute zorg. Gezamenlijk hebben zij de Landelijke Traumaregistratie ontwikkeld. Wat is het belang van traumaregistratie, hoe worden de data verzameld en welke ambities zijn er om de kwaliteit van traumazorg in de keten te verbeteren?

Lees meer

Naar alle artikelen

Certificeren

Het NNK verzorgt sinds 2017 het traject van persoonscertificering van de kwaliteitsprofessional. Hiermee bewaakt de beroepsgroep zijn eigen kwaliteit. Bekijk hieronder het laatste nieuws. 

 
28-10-21

Data examens persoons­certificering 2022

In 2022 kun je weer examen doen om gecertificeerd te worden als Quality Manager of Quality Officer. Ter voorbereiding op het Quality Manager-examen wordt een aantal - gratis - online intervisie-bijeenkomsten georganiseerd.

Lees meer  >
 
10-05-21

NNK/EOQ Certificaten weer succesvol verlengd

Irma Schönherr en Marianne Gerrits hebben op 3 mei hun NNK/EOQ Quality Manager kwalificatie weten te verlengen. Gefeliciteerd!

Lees meer  >
 
28-04-21

Twee nieuwe gecertificeerde kwaliteits­professionals

Felicitaties voor Cathy Snel en Ronald Hanselaar: zij zijn geslaagd voor het theorie herexamen van persoonscertificering. Zij zijn nu gecertificeerd NNK/EOQ Manager.

Lees meer  >
Lees meer certificeringsnieuws
Deel dit via