Route:  
  1. Home
  2. Doe mee!
  3. NNK Nieuws
 
04-09-23

Macht en kwaliteit: een delicate dans

Lia de Vos en Ouke Pijl werden zich tijdens gezamenlijke gesprekken steeds meer bewust van de rol van macht bij kwaliteit. In een live workshop, columns en gesprekken met kwaliteitsprofessionals, gaan ze 'macht' verder verkennen. 

Lees meer  >
 
17-07-23

Ontketen je vakbekwaamheid bij NNK!

Loop je al jaren met plannen rond om je kennis, jarenlange ervaring en vaardigheden op het gebied van kwaliteitsmanagement formeel erkend te krijgen? Toets dan je vakbekwaamheid via persoonscertificering bij NNK.

Lees meer  >
 
22-06-23

Denk mee met de Sectie Data & Kwaliteit

Aan welke onderwerpen moet de sectie Data & Kwaliteit volgens jou aandacht besteden? De sectieleden horen graag jouw ideeën! 

Lees meer  >
 
21-06-23

De Redactieraad zoekt versterking!

Door het vertrek van een van de leden, zoekt de redactieraad een nieuwe collega. Iets voor jou? De tijdsinvestering is beperkt!

Lees meer  >
 
07-06-23

Twee nieuwe podcasts

NNK publiceerde twee nieuwe podcastafleveringen op het eigen podcastkanaal. Naast een vervolg op de eerste twee podcasts, ook een interview met een heel speciale gast. 

Lees meer  >
 
10-05-23

Sectie zorg start proeftuin zorgvisites

Op 31 mei a.s. kunnen NNK-leden deelnemen aan een webinar over een pilot voor het organiseren van zorg- en/of buurtvisites door kwaliteitsfunctionarissen.

Lees meer  >
 
28-04-23

Duurzaamheid: schatkist of tijdbom?'

Op 11 mei organiseert NNK een live-bijeenkomst voor leden en andere geïnteresseerden over dit actuele thema. Ook voor kwaliteitskundigen is het een puzzel: hoe verbind je duurzaamheid aan kwaliteit?

Lees meer  >
 
01-03-23

‘Presteren op F1-niveau'

Wat zijn de factoren waardoor Max Verstappen zoveel races wint? NNK-lid Ronald Koopman was nieuwsgierig naar de succesfactoren van de prestaties van Max en zijn team en schreef er een boek over.

Lees meer  >
 
15-02-23

Samen voor integrale kwaliteit in het hbo

Het Platform HBO organiseerde in februari weer een live bijeenkomst. Dagvoorzitter Paul Nieuwenhuis (Saxion) verwelkomde 50 hbo-kwaliteitscollega’s van meer dan 15 hogescholen uit het hele land.

Lees meer  >
 
09-02-23

NNK Podcast live!

NNK lanceert met trots haar eigen Podcast-kanaal. Beluister nu de eerste twee afleveringen!

Lees meer  >
 
08-02-23

EOQ Congres

In november vindt in Portugal het EOQ Congres plaats. Bij deelname van minimaal 10 NNK-leden, geldt een fikse korting op de deelnameprijs. 

Lees meer  >
 
24-01-23

Enkele plaatsen vrij voor Wintercamp

Op 2 en 3 maart vindt een 24-uurs Wintercamp plaats. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Reageer snel, want vol = vol! 

Lees meer  >
 
20-01-23

NNK geslaagd voor EOQ-audit

Het NNK is met vlag en wimpel geslaagd voor de audit van EOQ. Veel dank aan bestuurslid Cees Beek die alles perfect op orde had: er waren geen non-conformities. 

Lees meer  >
 
16-01-23

Boek ‘De kwaliteit van data’ verschenen

Het nieuwe boek van NNK-lid Kees de Vaal is onlangs verschenen. Het boek biedt een holistisch overzicht op de kwaliteit van data en is samengesteld door leden van de sectie Data en Kwaliteit.

Lees meer  >
 
18-11-22

In memoriam Huub Vinkenburg

Op 6 november 2022 overleed Huub Vinkenburg. Hij was een zeer gewaardeerd lid van NNK. In 2015 ontving hij als eerste grootheid uit ons vakgebied de NNK-onderscheiding voor zijn verdiensten. 

Lees meer  >
 
20-10-22

Word Netwerkpartner van NNK

Bekijk onze netwerkpartners op de NNK-partnerpagina. Wil jouw organisatie ook vermeld worden op de Partnerpagina? Bekijk hier de mogelijkheden.

Lees meer  >
 
20-10-22

Ben jij onze nieuwe NNK-secretaris?

Het bestuur van NNK zoekt een nieuwe secretaris. Iets voor jou? Bekijk de vacature, we horen graag van je!

Lees meer  >
 
17-08-22

Extra data examens persoonscertificering

Wil jij als kwaliteitsprofessional jouw vakbekwaamheid laten erkennen door de beroepsvereniging NNK? Wij bieden een tweede mogelijkheid in 2022 om deel te nemen aan de examens.

Lees meer  >
 
03-08-22

Estafettereeks: Wat beweegt Antonie Reichling?

In de estafettereeks laten we telkens een NNK-kwaliteitsprofessional aan het woord over wat haar/hem beweegt. Een kennismaking in 7 vaste vragen. Dit keer met Antonie Reichling. 

Lees meer  >
 
02-06-22

Ontmoetingsbijeenkomst NNK

Op 2 juni vond in landgoed Zonheuvel de lang verwachte fysieke ontmoetingsbijeenkomst plaats voor NNK-leden. Het was een boeiende middag, waarop ook twee gewaardeerde NNK-leden gelauwerd werden.

Lees meer  >
 
02-06-22

Geslaagde 'Meimaand auditmaand' bij NNK

Onder het motto ‘Meimaand auditmaand’ organiseerde het NNK op drie achtereenvolgende dinsdagavonden in mei een avondlezing waarbij de vele aanwezigen een spiegel werd voorgehouden over audits.

Lees meer  >
 
01-06-22

Nieuw: de Gereedschapskist 

Het NNK introduceert een nieuwe rubriek: de Gereedschapskist Kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsexperts zijn uitgenodigd om hieraan bij te dragen.

Lees meer  >
 
23-05-22

Geslaagd

Op 18 mei zijn Sonja Hommels-Garritsen, Marco Bakker en Jeanet de Zeeuw geslaagd voor het NNK/EOQ Quality Manager examen. Van harte gefeliciteerd!

Lees meer  >
 
20-05-22

Estafettereeks: Wat beweegt Carien Eijkman-Stuart?

In de estafettereeks laten we telkens een NNK-kwaliteitsprofessional aan het woord over wat haar/hem beweegt. Een kennismaking in 7 vaste vragen. Dit keer met Carien Eijkman-Stuart. 

Lees meer  >
 
02-05-22

Meimaand auditmaand

In mei staan er drie online avondlezingen gepland vanuit het thema audits. Mis ze niet! 

Lees meer  >
 
11-04-22

Eerste fysieke NNK-event sinds maart 2020

Op 6 april vond sinds de uitbraak van de coronacrisis in 2020 voor het eerst weer een fysieke NNK-bijeenkomst plaats. Een uniek moment!

Lees meer  >
 
24-03-22

Estafettereeks: Wat beweegt Leo Kerklaan?

In samenwerking met Kwaliteit in bedrijf, komt elke twee maanden een NNK-kwaliteitsprofessional aan het woord over wat hem of haar beweegt. Een kennismaking in 7 vaste vragen. Leo Kerklaan trapt de estafettereeks af. 

Lees meer  >
 
24-02-22

Zorg jij voor nieuwe inspiratie?

De programmacommissie van NNK zoekt nieuwe leden. Mooie kans om samen met NNK-leden je te verdiepen in actuele, verdiepende en interessante onderwerpen binnen het vakgebied kwaliteitsmanagement.  

Lees meer  >
 
21-02-22

In memoriam Arend Oosterhoorn

Op 12 januari 2022 hebben wij afscheid moeten nemen van een zeer geliefd lid van onze vereniging. Arend was niet zomaar een lid. Hij was een drijvende kracht achter een breed scala aan initiatieven, evenementen en activiteiten, zowel binnen als buiten het NNK.  

Lees meer  >
 
24-11-21

'Perspectieven op kwaliteit.nl' op NNK-website

In 2012 verscheen het boek 'Perspectieven op kwaliteit.nl', met bijdragen van 68 auteurs die een beeld schetsen van de kwaliteitskunde. Het boek is niet meer verkrijgbaar, maar de inhoud is nu wel te lezen via deze website, inclusief de reacties van lezers.

Lees meer  >
 
16-11-21

Ronald Does ontvangt de NNK-onderscheiding 2020

Het NNK-bestuur heeft de NNK-onderscheiding 2020 toegekend aan Prof. dr. Ronald Does als erkenning van zijn bijdrage aan het vakgebied, met name op het gebied van statistiek, lean six sigma en procesverbetering.

Lees meer  >
 
28-10-21

Data examens persoons­certificering 2022

In 2022 kun je weer examen doen om gecertificeerd te worden als Quality Manager of Quality Officer. Ter voorbereiding op het Quality Manager-examen wordt een aantal - gratis - online intervisie-bijeenkomsten georganiseerd.

Lees meer  >
 
28-09-21

Oproep: leden helpen leden!

Het NNK ondersteunt haar leden graag bij de uitoefening van het kwaliteitsvak. Heb je een vraag of een idee? Zoek je kennis en tips over een onderwerp? Vraag het je collega’s in het netwerk!

Lees meer  >
 
06-09-21

Meta Peek nieuwe voorzitter NNK

Meta Peek is de nieuwe voorzitter van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement. Meta brengt veel ervaring en kennis met zich mee en ziet uit naar samenwerking en verbinding met alle leden en partners van NNK.

Lees meer  >
 
28-05-21

Handvatten voor de kwaliteitsfunctionaris

Op welke manier kunnen kwaliteitsfunctionarissen bijdragen om zowel cliënten, naasten als medewerkers zich thuis te laten voelen in een woonzorgvoorziening? Dit thema stond centraal tijdens de online bijeenkomst van de sectie zorg.

Lees meer  >
 
20-05-21

Nieuw: reactiemogelijkheid op artikelen

Wil je reageren op een artikel op de NNK-website? Dat kan vanaf nu! Exclusief voor leden. 

Lees meer  >
 
14-05-21

Erelid Joop van Amelsfoort overleden

Onlangs ontvingen wij het bericht dat op 27 maart jl. ons (eerste) ere-lid Joop van Amelsfoort is overleden. Joop is 85 jaar geworden.  

Lees meer  >
 
23-04-21

Ben van Schijndel ontvangt eerste NNK Appreciaat

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 20 april 2021 is aan Ben van Schijndel het allereerste NNK-Appreciaat toegekend.   

Lees meer  >
 

Keurmerk voor de kwaliteitsfunctionaris

Wie bewaakt de kwaliteit van de kwaliteitsfunctionaris? Hoe weten organisaties of ze een vakbekwame kwaliteitsfunctionaris in huis hebben? Persoonscertificering door NNK biedt antwoord op deze vragen.  

Lees meer  >
 

Coronawegwijzer voor verpleeghuiszorg

Hoe organiseren verpleeghuizen kennisontwikkeling rondom de aanpak van corona? Deze vraag stond centraal tijdens een onlinebijeenkomst, georganiseerd door de sectie zorg van NNK. Jennie Mast, kennismanager bij Vilans, was te gast. 

Lees meer  >
 

Food Process Update over het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren

Op 13 april 2021 organiseert VMT het online event Food Process Update met als thema: Het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. NNK-leden ontvangen 50% korting op de deelnameprijs.

Lees meer  >
 

IKEA: Creating Quality For the Many People

Op donderdag 4 maart organiseert de EOQ een online sessie. Dit keer geven twee vertegenwoordigers van IKEA een presentatie. NNK-leden kunnen deze presentatie online bijwonen via bijgaande link. 

Lees meer  >
 

Nieuw organiseren: wendbaar werken in de 21e eeuw 

Ruim zestig professionals namen deel aan het NNK webinar ‘Nieuw organiseren: impuls voor kwaliteitscultuur’. Bij nieuw organiseren staan vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en het verbinden met binnen en buiten centraal.

Lees meer  >
 

Nieuwe Bureaumanager NNK 

Sinds 1 januari is Jeanieke van Leur de nieuwe bureaumanager van het NNK. Zij volgt Annie van Ommeren op die na bijna 25 jaar trouwe dienst voor het NNK met welverdiend pensioen is gegaan.

Lees meer  >
 

Ronald Does wint Lancaster medaille 

Als eerste Nederlander ooit is UvA Hoogleraar Industriële Statistiek Ronald Does erin geslaagd om de prestigieuze 'Lancaster Medal' te winnen, voor zijn internationale bijdragen aan kwaliteitsverbetering.

Lees meer  >
 

Eric Wolff European Quality Leader 2019 

Eric Wolff is verkozen tot European Quality Leader 2019. De Fransman werd door het EOQ-bestuur gekozen vanwege zijn bijzondere prestaties in de ontwikkeling van een uniek, wereldwijd kwaliteitssysteem voor het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal.

Lees meer  >
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 

Het bestuur van het NNK nodigt iedereen van harte uit voor de online Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdagavond 19 januari 2021. Voorzitter Robin Roest zal de ontwikkelingen bij het NNK toelichten. Daarna geeft Teun Hardjono een inleiding over paradigma’s voor kwaliteitsmanagement.

Lees meer  >

Naar het nieuwsarchief

Deel dit via