Route:  
  1. Home
  2. Doe mee!
  3. NNK Nieuws
 
24-11-21

'Perspectieven op kwaliteit.nl' op NNK-website

In 2012 verscheen het boek 'Perspectieven op kwaliteit.nl', met bijdragen van 68 auteurs die een beeld schetsen van de kwaliteitskunde. Het boek is niet meer verkrijgbaar, maar de inhoud is nu wel te lezen via deze website, inclusief de reacties van lezers.

Lees meer  >
 
16-11-21

Ronald Does ontvangt de NNK-onderscheiding 2020

Het NNK-bestuur heeft de NNK-onderscheiding 2020 toegekend aan Prof. dr. Ronald Does als erkenning van zijn bijdrage aan het vakgebied, met name op het gebied van statistiek, lean six sigma en procesverbetering.

Lees meer  >
 
28-10-21

Data examens persoons­certificering 2022

In 2022 kun je weer examen doen om gecertificeerd te worden als Quality Manager of Quality Officer. Ter voorbereiding op het Quality Manager-examen wordt een aantal - gratis - online intervisie-bijeenkomsten georganiseerd.

Lees meer  >
 
28-09-21

Oproep: leden helpen leden!

Het NNK ondersteunt haar leden graag bij de uitoefening van het kwaliteitsvak. Heb je een vraag of een idee? Zoek je kennis en tips over een onderwerp? Vraag het je collega’s in het netwerk!

Lees meer  >
 
06-09-21

Meta Peek nieuwe voorzitter NNK

Meta Peek is de nieuwe voorzitter van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement. Meta brengt veel ervaring en kennis met zich mee en ziet uit naar samenwerking en verbinding met alle leden en partners van NNK.

Lees meer  >
 
28-05-21

Handvatten voor de kwaliteitsfunctionaris

Op welke manier kunnen kwaliteitsfunctionarissen bijdragen om zowel cliënten, naasten als medewerkers zich thuis te laten voelen in een woonzorgvoorziening? Dit thema stond centraal tijdens de online bijeenkomst van de sectie zorg.

Lees meer  >
 
20-05-21

Nieuw: reactiemogelijkheid op artikelen

Wil je reageren op een artikel op de NNK-website? Dat kan vanaf nu! Exclusief voor leden. 

Lees meer  >
 
14-05-21

Erelid Joop van Amelsfoort overleden

Onlangs ontvingen wij het bericht dat op 27 maart jl. ons (eerste) ere-lid Joop van Amelsfoort is overleden. Joop is 85 jaar geworden.  

Lees meer  >
 
23-04-21

Ben van Schijndel ontvangt eerste NNK Appreciaat

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 20 april 2021 is aan Ben van Schijndel het allereerste NNK-Appreciaat toegekend.   

Lees meer  >
 

Keurmerk voor de kwaliteitsfunctionaris

Wie bewaakt de kwaliteit van de kwaliteitsfunctionaris? Hoe weten organisaties of ze een vakbekwame kwaliteitsfunctionaris in huis hebben? Persoonscertificering door NNK biedt antwoord op deze vragen.  

Lees meer  >
 

Coronawegwijzer voor verpleeghuiszorg

Hoe organiseren verpleeghuizen kennisontwikkeling rondom de aanpak van corona? Deze vraag stond centraal tijdens een onlinebijeenkomst, georganiseerd door de sectie zorg van NNK. Jennie Mast, kennismanager bij Vilans, was te gast. 

Lees meer  >
 

Food Process Update over het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren

Op 13 april 2021 organiseert VMT het online event Food Process Update met als thema: Het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. NNK-leden ontvangen 50% korting op de deelnameprijs.

Lees meer  >
 

IKEA: Creating Quality For the Many People

Op donderdag 4 maart organiseert de EOQ een online sessie. Dit keer geven twee vertegenwoordigers van IKEA een presentatie. NNK-leden kunnen deze presentatie online bijwonen via bijgaande link. 

Lees meer  >
 

Nieuw organiseren: wendbaar werken in de 21e eeuw 

Ruim zestig professionals namen deel aan het NNK webinar ‘Nieuw organiseren: impuls voor kwaliteitscultuur’. Bij nieuw organiseren staan vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en het verbinden met binnen en buiten centraal.

Lees meer  >
 

Nieuwe Bureaumanager NNK 

Sinds 1 januari is Jeanieke van Leur de nieuwe bureaumanager van het NNK. Zij volgt Annie van Ommeren op die na bijna 25 jaar trouwe dienst voor het NNK met welverdiend pensioen is gegaan.

Lees meer  >
 

Ronald Does wint Lancaster medaille 

Als eerste Nederlander ooit is UvA Hoogleraar Industriële Statistiek Ronald Does erin geslaagd om de prestigieuze 'Lancaster Medal' te winnen, voor zijn internationale bijdragen aan kwaliteitsverbetering.

Lees meer  >
 

Eric Wolff European Quality Leader 2019 

Eric Wolff is verkozen tot European Quality Leader 2019. De Fransman werd door het EOQ-bestuur gekozen vanwege zijn bijzondere prestaties in de ontwikkeling van een uniek, wereldwijd kwaliteitssysteem voor het Franse cosmeticabedrijf L’Oréal.

Lees meer  >
 

Nieuwjaarsbijeenkomst 

Het bestuur van het NNK nodigt iedereen van harte uit voor de online Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdagavond 19 januari 2021. Voorzitter Robin Roest zal de ontwikkelingen bij het NNK toelichten. Daarna geeft Teun Hardjono een inleiding over paradigma’s voor kwaliteitsmanagement.

Lees meer  >

Naar het nieuwsarchief

Deel dit via