Route:  
  1. Home
  2. Doe mee!
  3. Over NNK

Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement

 

Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) draagt bij aan het ontwikkelen en verspreiden van kennis over kwaliteitsmanagement, het bevorderen van de betekenis van kwaliteitsmanagement en het vormen van een netwerk met partnerorganisaties in binnen- en buitenland. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het lidmaatschap van de European Organisation for Quality (EOQ).  

 

Het NNK:

 

NNK: duurzaam organiseren, leren en ontwikkelen

Kwaliteitsmanagement heeft in organisaties een essentiële rol. Overheid, burgers, bedrijven, instellingen en professionals werken steeds intensiever samen om doelen te bereiken en resultaten te boeken. 

Producten en diensten leveren is steeds minder eenmalig. Het gaat om het opbouwen van een duurzame relatie. De interactie tussen organisaties en haar klanten heeft meer dan ooit een internationaal karakter, is bijzonder dynamisch en biedt ongekende kansen en mogelijkheden.

Kwaliteitsmanagement geeft mede vorm aan een duurzame en rechtvaardige samenleving waarin integriteit en een transparante verantwoording vanzelfsprekend zijn.

Boeien, borgen en bewegen

Kwaliteitsmanagement begint met een diep respect en grote verwondering voor wat mensen in het ingewikkelde maatschappelijke samenspel tot stand weten te brengen. Van daaruit helpt kwaliteitsmanagement met beproefde hulpmiddelen bij het boeien, borgen en bewegen. 

Boeien op het 'waarom': op aansprekende ambities en de betekenis van waar mensen in organisaties voor staan. 
Borgen van een beheersbare uitvoering van het dagelijks werk die bijdraagt aan het realiseren van de oorspronkelijke bedoeling. 
Bewegen door het organiseren van feedback en reflectie, het beter willen doen en altijd weer inspelen op wat buiten en binnen de organisatie gebeurt.

Ruimte scheppen

Kwaliteitsmanagement schept ruimte om duurzaam te organiseren, te leren en te ontwikkelen. Als NNK zetten we ons in om het scheppen van die ruimte mogelijk te maken. 

Doe je mee? >>

 

 

Deel dit via