Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteits­management is hét kennisnetwerk voor kwaliteits­professionals. NNK organiseert bijeenkomsten, bevordert kennisdelen en certificeert kwaliteits­professionals. Word lid en doe mee!  
 

 NNK Netwerk Nieuws

 

Verrijk je kennis

Regelmatig publiceren we op deze website nieuwe artikelen: voor én door NNK-leden! 

Lees meer  >
 

Geen Wintercamp in 2021

Vanwege de ontwikkelingen rondom corona is besloten in januari 2021 geen Wintercamp te organiseren. 

Lees meer  >
 

Duurzame Troonrede

Op 1 september hield Prof. Jan Jonker (Radboud Universiteit) de Duurzame Troonrede van 2020. De Troonrede is via YouTube te bekijken en de volledige tekst is online beschikbaar. 

Lees meer  >
Naar alle artikelen

Agenda

NNK organiseert diverse activiteiten voor leden. Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom! Meld je dan aan als introducé.

Het virustijdperk: Lock down of knock down van de kwaliteitszorg?
Online ontmoeting (link wordt 2-10-2020 toegestuurd)

Besluiten over kwaliteit in verenigingsverband
Online ontmoeting (link wordt 26-10-2020 toegestuurd)

Het Grote Kwaliteitscongres
Burgers' Zoo, Arnhem

'Bezuinigingen'
Online ontmoeting

‘Kwaliteit als ervaring’
Online ontmoeting

Toon de volledige agenda

Artikelen

Het vakgebied van kwaliteitsmanagement is volop in beweging. Up-to-date blijven met de ontwikkelingen in het vakgebied doe je bij het NNK. Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen en blogs. Ook jij kunt een artikel publiceren op de website van het NNK. Verslagen van bijeenkomsten vind je bij de Agenda. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wat heeft jouw organisatie aan een EFQM-evaluatie?


Rob Raven24 september 2020

In het najaar van 2019 is het nieuwe EFQM-model gelanceerd. Het model biedt een moderne kijk op wat op dit moment wordt verstaan onder 'excellent ondernemen'. Rob Raven geeft in drie blogs de komende weken zijn visie op het nieuwe EFQM-model. In deze eerste blog gaat hij onder meer in op de rol van de kwaliteitsadviseur. 

Lees meer

Onderwijsevaluaties: fit for use, fit for purpose?


Ouke Pijl4 mei 2016

Het lijkt erop dat er meer wordt geëvalueerd dan ooit. Wat opvalt is dat veel vragen gaan over ‘hoe kunnen wij onze organisatie verbeteren’ en niet over ‘wat heeft u er als klant aan gehad’. In dit artikel uit de onderwijspraktijk laat Ouke Pijl zien dat het veel kan opleveren om onderscheid te maken tussen evalueren van het middel en van het resultaat.

Lees meer

Risicoleiderschap staat voor kwaliteit


Martin van Staveren17 september 2020

In de huidige ISO-normen én in de dagelijkse kwaliteitspraktijk spelen ‘risico’ en ‘leiderschap’ een belangrijke rol. Hoe zit dat eigenlijk met de spannende combinatie van beide begrippen: ‘risicoleiderschap’? Dit artikel verkent risicoleiderschap, als nieuw én essentieel begrip voor het risicogestuurd waarmaken van kwaliteit.      

Lees meer

Naar alle artikelen

Certificeren

Het NNK verzorgt sinds 2017 het traject van persoonscertificering van de kwaliteitsprofessional. Hiermee bewaakt de beroepsgroep zijn eigen kwaliteit. Bekijk hieronder het laatste nieuws. 

 

Certificaat succesvol verlengd 

Hugo Pol en Wouter Tilman hebben op 12 mei hun NNK/EOQ Quality Manager kwalificatie weten te verlengen. Gefeliciteerd! 

Lees meer  >
 

Word een internationaal erkende kwaliteitsprofessional 

Op 11 november 2020 krijgen kwaliteitsprofessionals weer de gelegenheid om hun vakbekwaamheid door de beroepsvereniging te laten erkennen.

Lees meer  >
 

Data examens persoons­certificering

Bekijk hier de data van de examens voor persoonscertificering in 2020. 

Lees meer  >
Naar alle artikelen