Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteits­management is hét kennisnetwerk voor kwaliteits­professionals. NNK organiseert bijeenkomsten, bevordert kennisdelen en certificeert kwaliteits­professionals. Word lid en doe mee!  
 

 NNK Nieuws 

 
29-06-21

Persoonscertificering examens 2021

Als enige in Nederland biedt het NNK de mogelijkheid van internationale persoonscertificering voor de Quality Manager en Quality Officer. In november en december staan de examens gepland. Je kan nu starten met de voorbereiding!

Lees meer  >
 
28-05-21

Handvatten voor de kwaliteitsfunctionaris

Op welke manier kunnen kwaliteitsfunctionarissen bijdragen om zowel cliënten, naasten als medewerkers zich thuis te laten voelen in een woonzorgvoorziening? Dit thema stond centraal tijdens de online bijeenkomst van de sectie zorg.

Lees meer  >
 
20-05-21

Nieuw: reactiemogelijkheid op artikelen

Wil je reageren op een artikel op de NNK-website? Dat kan vanaf nu! Exclusief voor leden. 

Lees meer  >
Naar alle nieuwsberichten

Agenda

NNK organiseert diverse activiteiten voor leden. Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom! Meld je dan aan als introducé.

Avondlezing: Softwareondersteuning voor maximaal rendement
Online ontmoeting (link wordt 20-9-2021 toegestuurd)

Sectie Zorg: Effectievere patiŽntenparticipatie binnen waardegedreven zorg
Online ontmoeting (link wordt 27-9-2021 toegestuurd)

Platform HBO: Kwaliteitsmanagement van Onderzoek
Online ontmoeting (link wordt 6-10-2021 toegestuurd)

Avondlezing: Lean Six Sigma als onderdeel van het managementsysteem
Online ontmoeting (link wordt 11-10-2021 toegestuurd)

Sectie Zorg: Ketenonderzoek bij calamiteiten, intervisie op masterclassniveau
Online ontmoeting (link wordt 25-10-2021 toegestuurd)

Toon de volledige agenda

Artikelen

Het vakgebied van kwaliteitsmanagement is volop in beweging. Up-to-date blijven met de ontwikkelingen in het vakgebied doe je bij het NNK. Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen en blogs. Ook jij kunt een artikel publiceren op de website van het NNK. Verslagen van bijeenkomsten vind je bij de Agenda. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Samen werken sturen leren


Ouke Pijl, Henk Walthuis29 juni 2021

Gemiddeld werken professionals tegelijkertijd in maar liefst acht teams. Organisaties verwachten met (multidisciplinaire) teams beter te kunnen inspelen op de maatschappelijke dynamiek. Maar hoe kunnen deze teams de hoge verwachtingen waarmaken? In dit artikel laten Ouke Pijl en Henk Walthaus zien dat eigenaarschap, interactie en reflectie essentieel zijn om koers te houden, mee te bewegen en bovendien te leren en te ontwikkelen.

Lees meer

Kwaliteit van de politiek


Kees de Vaal21 juni 2021

Een Rijnlands kernwoord bij alles wat we doen is ‘vertrouwen’, zeker ook in de politiek. Waar is vertrouwen op gebaseerd? Wanneer kunnen we als burgers vertrouwen schenken aan onze regering?

Lees meer

Samen tegen corona - Dynamiek tussen regels en innovaties (long-read)


Henk de Vries25 maart 2021

Het COVID19-virus waart rond. Bedrijven moeten aan regels voldoen die deels door de overheid worden opgelegd en deels door private organisaties worden geadviseerd. Henk de Vries onderzocht 64 organisaties in de cultuursector. Er blijken grote verschillen te zijn in hoe organisaties omgaan met de regels.  

Lees meer

Naar alle artikelen

Certificeren

Het NNK verzorgt sinds 2017 het traject van persoonscertificering van de kwaliteitsprofessional. Hiermee bewaakt de beroepsgroep zijn eigen kwaliteit. Bekijk hieronder het laatste nieuws. 

 
10-05-21

NNK/EOQ Certificaten weer succesvol verlengd

Irma Schönherr en Marianne Gerrits hebben op 3 mei hun NNK/EOQ Quality Manager kwalificatie weten te verlengen. Gefeliciteerd!

Lees meer  >
 
28-04-21

Twee nieuwe gecertificeerde kwaliteitsprofessionals 

Felicitaties voor Cathy Snel en Ronald Hanselaar: zij zijn geslaagd voor het theorie herexamen van persoonscertificering. Zij zijn nu gecertificeerd NNK/EOQ Manager.  

Lees meer  >
 
05-04-21

Data examens persoons­certificering 2021

De data van de examens voor persoonscertificering van de Quality Manager en Quality Officer zijn vastgesteld. 

Lees meer  >
Lees meer certificeringsnieuws
Deel dit via