Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteits­management is hét kennisnetwerk voor kwaliteits­professionals. NNK organiseert bijeenkomsten, bevordert kennisdelen en certificeert kwaliteits­professionals. Word lid en doe mee!  
 
In de komende periode zullen de bijeenkomsten online plaatsvinden. Kijk bij de Agenda >>

 NNK Netwerk Nieuws

 

Robin Roest nieuwe voorzitter NNK

Op woensdag 17 juni 2020 heeft de Algemene Vergadering van het NNK Robin Roest unaniem benoemd als nieuwe voorzitter.

Lees meer
 

Succesvolle start online NNK World Café

Wat is de invloed van de coronacrisis op het dagelijks werk van de kwaliteitsprofessional? Die vraag stond centraal tijdens het eerste NNK online ‘World Café’.

Lees meer
 

Nieuwe NNK sectie: Platform Kwaliteit in Zorg

Sinds begin 2020 is het NNK een sectie rijker: het Platform Kwaliteit in Zorg.

Lees meer
Naar alle artikelen

Agenda

NNK organiseert diverse activiteiten voor leden. Ook als je geen lid bent, ben je van harte welkom! Meld je dan aan als introducé.

Integriteit
Utrecht

'Corona'
Online ontmoeting

'Corona'
Online ontmoeting

Never waste a good crisis; de lessen van Corona voor kwaliteitszorg
nog te bepalen

Besluiten over kwaliteit in verenigingen
Utrecht

Toon de volledige agenda

Artikelen

Het vakgebied van kwaliteitsmanagement is volop in beweging. Up-to-date blijven met de ontwikkelingen in het vakgebied doe je bij het NNK. Regelmatig publiceren wij nieuwe artikelen en blogs. Ook jij kunt een artikel publiceren op de website van het NNK. Verslagen van bijeenkomsten vind je bij de Agenda. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Paradigma's die ons verder helpen


Ben van Schijndel6 maart 2014

De kwaliteitskunde is rijk aan paradigma’s: quality control, quality assurance, total quality management (integrale kwaliteitszorg), klantwaardemanagement, Lean management et cetera. Kwaliteitsmanagers maken er gebruik van bij de uitoefening van hun vak. Maar wat zijn paradigma’s, wat kunnen we ermee in de praktijk, welke problemen helpen ze op te lossen en wat als dat niet lukt? 

Lees meer

Positie kiezen met het Canvas-model


Ouke Pijl5 oktober 2014

Kwaliteitsmanagement is een ingewikkeld speelveld met verschillende rollen. Het komt de organisatie ten goede wanneer ook kwaliteitsmedewerkers daarin een duidelijke positie kiezen met een heldere rolopvatting. Waar moeten ze op de voorgrond treden en zélf faciliteren en waar moeten ze juist ánderen mobiliseren? In dit artikel laten we zien dat het populaire Canvas-model kan helpen het speelveld in kaart te brengen en de juiste keuzes te maken. 

Lees meer

Dienstverlening: paradigma's, deugden en dilemma's


Huub Vinkenburg1 februari 2006

Een klassieker uit de kwaliteitskunde: Dienstverlening: paradigma’s, deugden en dilemma’s. Door dr. Ir. Huub Vinkenburg. Dit katern verscheen in 2006. De redactie beveelt dit artikel van harte aan omdat Huub Vinkenburg hier ideeën en beelden heeft neergezet waarvan de echo vandaag de dag nog steeds te horen is.

Lees meer

Naar alle artikelen

Certificeren

Het NNK verzorgt sinds 2017 het traject van persoonscertificering van de kwaliteitsprofessional. Hiermee bewaakt de beroepsgroep zijn eigen kwaliteit. Bekijk hieronder het laatste nieuws. 

 

Certificaat succesvol verlengd 

Hugo Pol en Wouter Tilman hebben op 12 mei hun NNK/EOQ Quality Manager kwalificatie weten te verlengen. Gefeliciteerd! 

Lees meer
 

Word een internationaal erkende kwaliteitsprofessional 

Op 11 november 2020 krijgen kwaliteitsprofessionals weer de gelegenheid om hun vakbekwaamheid door de beroepsvereniging te laten erkennen.

Lees meer
 

Data examens persoons­certificering

Bekijk hier de data van de examens voor persoonscertificering in 2020. 

Lees meer
Naar alle artikelen