Route:  
  1. Home

Voedselveiligheidscultuur: een kostbare illusie?

Online ontmoeting (link wordt 8-11-2021 toegestuurd)
Datum:
Dinsdag 9 november 2021
Aanvang:
19:30 uur
Einde:
21:00 uur

Vanuit onze wetgevers worden we geacht om binnen afzienbare tijd een voedselveiligheidscultuur te realiseren. Volkomen onzin vinden wij. Een cultuurverandering vraagt jaren en dan nog.

Cultuur als werkwoord

‘Cultuur’ als toverwoord in de certificeringsprogramma’s terwijl het een werkwoord zou moeten zijn. Is de voedselveiligheidscultuur niet een verzamelwoord voor bewustzijn, betrokkenheid en vakkunde in relatie tot het werken met voedsel? Wij benadrukken de noodzaak van voedselveiligheidsbewustzijn. Medewerkers die bewust zijn van hun invloed op het proces en daarmee de veiligheid van het product, zullen zich als vanzelf anders gaan gedragen. Als we weten waarom iets moet en we geloven daarin, dan doen we het ook.

Tool voedselveiligheidsbewustzijn

We presenteren een tool die u inzicht zal geven in het  voedselveiligheidsbewustzijn van uw medewerkers.

Inleiders

Vincent van Duyvenbode: medeoprichter en operationeel directeur van Minard B.V.

Karin Hulsman-Sebastian: adviseur kwaliteit, veiligheid en arbeidsomstandigheden.

 

 

Deel dit via