QESH 4.0 Event


Evenement voor aanstormend kwaliteitsmanagers 4.0

(Dinsdag, 24 september 2019)

Help, de rol van de kwaliteitsmanager verandert. Eerder ging het vooral om kennis en zelfstandig opereren. Nu draait het meer om samenwerking en coaching. Wat betekent dit voor organisaties? Over dit en meer gaat op 24 september het event QESH 4.0, de toekomst van managementsystemen. Locatie? Awarehouse-Interface in Scherpenzeel.

“Sinds 2012 zitten we in de vierde industriële revolutie, Industry 4.0.” Dat zegt Cees Beek, kwaliteitsmanager en bestuurder van NNK, netwerk voor kwaliteitsmanagement. Hij zag het werk van de kwaliteitsmanager dan ook flink verbreden. Naast quality (Q) kwamen er environment (E), safety (S) en health (H) bij, kortweg QESH. Dit en meer komt daarom aan bod bij QESH 4.0. Dat organiseert Beek samen met NKK en de kwaliteitskringen uit Twente, Zwolle, Gelderland, Midden en West Brabant.

Fouten maken mag
“Nieuwe technologie heeft enorme impact op het vakgebied van de kwaliteitsmanager”, ervaart Beek. Het antwoord hierop? “Dat bestaat uit verschillende dingen. Allereerst moeten we bedrijven meer wendbaar maken. Dus werken in kleine, zelfstandige werkeenheden waar de ontwikkeling van medewerkers aandacht krijgt. Daarnaast helpt het dat we processen snel en in kleine stapjes verbeteren en veranderen; leren door vallen en opstaan. Fouten maken mag daarbij vooral.”

Kwaliteitsmanager wordt coach
Volgens het NNK-bestuurslid vragen de vele ontwikkelingen nieuwe kwaliteiten van de QESH-manager. “Hij zal zich meer moeten richten op het leervermogen van de medewerker. Daarnaast op samenwerking en gedragsverandering, een lerende houding.” Wat dit in de praktijk betekent? “Dat hij de medewerkers ondersteunt, coacht en traint. Dus moet hij sociale vaardigheden leren.” Hiervoor geeft QESH 4.0 dan ook de nodige handvatten.

Voeding voor lichaam en geest
Op het programma bij Awarehouse-Interface in Scherpenzeel staan ’s middags en ’s avonds workshops, QESHx pitches en sprekerssessies met inspirerende vernieuwers. Zoals verbeteraar Willem Poterman en duurzaamheidsexpert Geanne van Arkel.

Tijd:
12.30 uur Opening - Informatiemarkt

Workshops Zie voor meer informatie de bijlagen!

19.00 uur Q&A - afsluiting & borrel

Kosten:
Deelname kost 85 euro (inclusief diner), voor leden van NNK en de deelnemende kwaliteitskringen gratis.

Locatie:
Awarehouse - Interface  Industrielaan 15 te Scherpenzeel